dijous, 22 d’octubre del 2009

La voluntat de voler arribar: premsa i imatges

·
Com a complement a l'article anterior, presentem alguns documents gràfics relacionats amb la visita de l'Sparta a València i sobre el propi club txec: d'alguna manera reflectixen l'impacte mediàtic que ja en aquells moments tenia el futbol i començava a tindre la jove entitat de Mestalla, que adoptava sense complexos les característiques pròpies de la modernitat i la societat de masses.

Portada del diari de Barcelona '"El Mundo Deportivo" del 4 de gener de 1924, amb la notícia dels enforntaments entre el València FC i l'Sparta de Praga.

Detall de la portada d'"El Mundo Deportivo" del 4 de gener de 1924 amb la crònica dels partits entre el València FC i l'Sparta de Praga.

Detall de la repercussió en la premsa catalana de la visita dels txecs i l'expectació que despertava el seu desplegament tècnic.

Postal amb l'alineació de l'Sparta de Praga l'any 1922: Johny Dick (entr.), Peyer, Pilát, Hojer A., Kád’a, Perner, Janda, Sedlácek, Kolenatý, Cervený, Pospisil, Sroubek. A continuació diverses instantànies de l'equip txec de l'any 1922 i 1926 respectivament.




Ultimes vesprades a Mestalla
·

2 comentaris:

La Ranita de La Fuente Lagar ha dit...

Impresionante el documento gráfico.
Me encantan esas fotos antiguas.
Hoy el partido no ha hecho honor a esa historia. El Valencia debería cuidar más su imagen en Europa ya que fue muy difícil llegar a cotas como las de 2000, 2001 llegando a las dos finales de la Champions. Ese prestigio, al igual que la copa de la Uefa obtenida en 2004, se debería mantener.

Anònim ha dit...

Quin gran muntatge! No sabia que tenia tanta historia aquests partits, encara que ahir el partit no va ser el millor pels interessos del València.

Gràcies per l'intercanvi dels links, per la meva part també está fet.

Salutacions!