dimarts, 2 de desembre del 2014

Una camiseta de Kempes per Elvira Roda


·


Els seguidors d’Últimes vesprades a Mestalla ja coneixeu el nostre compromís amb la causa d’Elvira Roda, la “chica burbuja”, la jove valenciana afectada per la Sensibilitat Química Múltiple. La nostra vinculació amb esta causa naix de la proximitat personal d'alguns dels nostres col·laboradors amb la família d'Elvira. Però, a banda d'eixa amistat, hi ha un fet en la vida d'Elvira Roda que la relaciona d'una manera molt especial amb el València CF: Elvira Roda Llorca és néta de José Llorca Rodríguez, un dels socis fundadors del nostre club en aquella reunió al Bar Torino en març de 1919.

Com recordareu, el nostre llibre Últimes vesprades a Mestalla va ser publicat gracies a la participació del propi València CF, que va córrer amb les despeses de la seua publicació fent possible que els beneficis íntegres de la seua venda anaren a benefici de la causa d’Elvira. Açò va ser possible gràcies a la col·laboració de Carena Editors, la implicació directa de Manuel Llorente i Jordi Bruixola, aleshores president i cap de relacions institucionals del Valencia CF, i la participació en el llibre de Rafa Benítez i Mario Alberto Kempes, en el pròleg i l’epíleg respectivament.

Hui presentem una nova iniciativa de suport a la causa d’Elvira Roda, una iniciativa meravellosa sorgida de la col·laboració d’un valencianista en el nostre blog. En juliol de 2014 publicarem un magnífic post de Santi Fernández titulat Una pierna vendada y una sonrisa on compartia una deliciosa història personal vinculada a la figura de Mario Kempes, que finalitzava amb l’obsequi a Santi per part del Matador d’una camiseta de la selecció argentina firmada per ell mateix.

Santi Fernández, en un gest que li volem agrair públicament malgrat la seua insistència en mantindre’s en un segon pla, ha tingut la enorme generositat de donar eixa camiseta signada que li va regalar Mario Kempes a la causa d’Elvira Roda, amb l’objectiu de millorar les seues condicions de vida en la seua batalla quotidiana contra la SQM.

Els qui formem Últimes vesprades a Mestalla no podíem més que replegar el guant llançat per Santi i, en coordinació amb la pròpia Elvira Roda i la seua família, anem a organitzar el procés de conversió en ajuda a Elvira d’eixe magnífic regal.

Amb eixe fi s’ha creat un grup d’ajuda a Elvira Roda en la plataforma de micro donacions Teaming. Teaming és una iniciativa solidària que va nàixer l’any 1998 i que ajuda diverses causes mitjançant micro donacions d’un euro: tots els que s’incorporen a un grup de Teaming donen 1€ al mes a la causa o causes a la que donen suport. La direcció del grup de Teaming de suport a Elvira Roda és www.teaming.net/helpelvira

Hem decidit crear un grup Teaming en lloc de fer una subhasta per dos raons principals. D’una banda donar l’oportunitat a tots a poder tindre un regal tan especial independentment de la seua capacitat econòmica. D’altra banda, perquè pensem que és una plataforma que pot ajudar a millorar les condicions de vida d’Elvira d’una manera sostinguda en el temps sense que signifique un esforç econòmic gran per als que participen: ens agradaria que la major part dels que vos apunteu per al sorteig vullgueu continuar recolzant Elvira amb 1€ al mes una vegada es faça el sorteig de la camiseta.

La camiseta signada per Mario Kempes i donada per Santi Fernández a esta causa es sortejarà entre aquells que estiguin inscrits al grup Teaming Help Elvira! a data de 31 de gener de 2015. El mecanisme exacte i la data del sorteig està encara per definir perquè volem buscar la implicació de diferents actors rellevants del valencianisme. De tot el que anem avançant vos mantindrem puntualment informats tant a través del blog com de la web de Teaming.

Des d’ací animar-vos a participar en la iniciativa i a donar-li tota la difusió possible. És una oportunitat magnífica per demostrar la força i la solidaritat del valencianisme. Apunteu-vos i ajudeu a que s’apunten tots aquells que penseu que voldrien col·laborar amb esta bona causa.



últimes vesprades a Mestalla
·