dimecres, 14 de desembre del 2016

NOU LLIBRE. "ULTIMES VESPRADES A MESTALLA 2ª PART"




El pròxim 16 de desembre es posa a la venda el llibre "Últimes vesprades a Mestalla 2a part".

El col·lectiu "Últimes vesprades a Mestalla" reunix a una sèrie d'aficionats al València CF, els interessos del qual van molt més enllà de la marxa de l'equip, dels resultats o les classificacions, la primera acció d'este col·lectiu va ser la posada en marxa d'un blog, amb el mateix nom, en el que els aficionats podien escriure sobre el que el club i Mestalla representava en les seues vides.

Fruit de l'interés per la història del club i pels seus vincles amb la societat valenciana fa uns anys va sorgir la possibilitat d'editar un llibre amb una sèrie d'articles publicats al blog. Ara es repetix esta possibilitat, per a este segon volum a més dels integrants del col·lectiu (Rafa Lahuerta, Josep González, Fran García, José Miguel Lavaries, José Ricardo March, Miquel Nadal José Luis Aguilar, José Antonio Fernández, Jorge Verdeguer i Josep Bosch), hem invitat periodistes com Paco Lloret, Fran Guaita, Vicent Chilet, Héctor Esteban, Héctor Gómez, Vicent Molins, Enrique Ballester, Damià Vidagany i recuperem un text del difunt i enyorat José Vte. Aleixandre.

El pròleg del llibre ho escriu Rubén Baraja, integrant fonamental en la plantilla de l'última època daurada del València C.F.

Hem comptat amb la participació de dos excepcionals il·lustradors com Baltasar Castillo i Lawerta.

Les fotos han anat a càrrec de Lázaro dela Peña, fotògraf oficial del València C.F.

A més, com el blog està obert a la participació de tots els aficionats valencianistes han col·laborat: Simón Alegre, Pere Alapont, Vicente Bernabéu, Chimo Ríos-Capapé, Santi Fernández, José Carlos Fernández, Paco Belda, Jorge Milla, Antoni Martínez, entre molts altres.

També han participat en este projecte familiars d'exjugadors com David Montesinos, nét del mític Arturo "Montes".

Comptem amb la participació de José de l'Olmo, fundador de CIHEFE, Centre d'Investigacions d'Història i Estadística del Futbol Espanyol, així com de Juan Martín Queralt, Catedràtic de dret financer i primer president de la Fundació del València C.F.

El polifacètic Eugeni Alemany també té el seu protagonisme dins d'este llibre.

Finalment hem tingut la sort de poder comptar amb la col·laboració desinteressada d'escriptors consagrats com Rafael Camarasa, Josep Franco o Manuel Vicent i de gent vinculada al món de la cultura com a Salvador Raga o Rafa Rodríguez

Com ja succeïra amb el primer volum, els beneficis d'este llibre aniran destinats íntegrament per a ajudar Elvira Roda, una jove valenciana que pateix de Sensibilitat Química Múltiple, una malaltia invalidant i que està fora del sistema de salut pública. Elvira és néta de José Llorca, un dels socis fundadors del València CF.

El llibre ha sigut finançat per la Fundació València CF i publicat de forma altruista per l'editorial Samaruc.

Des d'esta finestra dedicada a la història i al record del València C.F., ens falten les paraules per a poder expressar l'immens agraïment a totes les persones que han participat desinteressadament a fer possible que este llibre veja la llum, i que això servisca d'ajuda a Elvira, verdader i únic fi d'este llibre.

Gracies de tot cor.


Amunt.